Svetlana Bolshakova is opnieuw aan het trainen. Plusminus 6 maanden na de geboorte van haar zoontje Alexander is ze klaar om er weer tegen aan te gaan. Streefdoel: de Olympische Spelen van 2016 in Rio De Janeiro.

De fel door blessures geteisterde Bolshakova wil zich nog een laatste maal in de atletieksport gooien. De bronzenmedaillewinnares van het EK 4 jaar terug in Barcelona gaat in een eerste stadium focussen op het lopen. Daarvoor sluit ze aan bij de trainingsgroep van Rudi Diels, waar o.a. Hanne Claes en Tim Rummens bij trainen. Nadien, eenmaal ze zich er weer volledig klaar voor voelt, komt het springen erbij. Hoe het lichaam zal reageren is uiteraard moeilijk te voorspellen. “Het is belangrijk om voldoende tijd te nemen en geen stappen over te slaan”, vertelt Bolshakova in Le Soir. Wie haar coach voor de komende 2 jaar wordt is ook nog onduidelijk. Vorig jaar  zette ze een punt achter de samenwerking met Michel Boels. Dat wil evenwel niet zeggen dat Boels niet tot op de opties behoort.

Later hier zeker en vast meer over.