Op vrijdagavond trokken Bashir Abdi en Isaac Kimeli de oostergrens over. In het Duitse Dessau vonden ze enkele races op maat.

Bashir Abdi - Foto: Filip Bossuyt
Bashir Abdi – Foto: Filip Bossuyt

Bashir Abdi werd er vijfde op de 3000m. De Gentenaar liet de chrono stoppen na 7’58″15, waarmee hij een twaalftal seconden na de winnaar Soufiane Bouqantar (7’46″37) binnenliep. Abdi zet er een elfde tijd in Europa mee dit jaar.

Isaac Kimeli streed dan weer mee vooraan in de 1500m. Kimeli, de laatste weken al in uitzonderlijk goede doen, bevestigde zijn prestatie op de metrische mijl in Nijmegen. Met 3’38″89 dook hij exact 1 honderdste onder die tijd. Kimeli had zich met zijn vorige persoonlijke beste al geplaatste voor het EK.

“We zijn heel tevreden over zijn wedstrijd. Zeker als je ziet dat hij hier onder meer Crippa, Keiner en Kiplagat achter zich houdt. Jammer dat de chrono niet sneller is. Want Isaac had vandaag de benen om misschien wel een lage 3.36 te lopen”, meldt coach Tim Moriau op de website van Atletiek Vlaanderen.