800m-loper Aaron Botterman hoopt deze zomer potten te breken. De 22-jarige atleet van Atletiek Vlaanderen kon vorig jaar zijn persoonlijk record van 1’46″17 niet verbeteren en sloot ietwat ontgoochelend zijn seizoen af. Dit jaar hoopt de Vliegende Gentenaar dan ook om zijn tijden zowel op de 400m als op de 800m scherper te stellen, en dan zou hij het deze zomer zomaar tot Brazilië kunnen schoppen.

Aaron, met welk gevoel heb je de winter afgesloten? Wat heeft de winter jou geleerd?

“Winter is winter. Ik heb opnieuw de korte crossen van de Joker+ Crosscup afgewerkt. Die zijn nog steeds iets te lang voor mij met te veel modder. Desalniettemin heb ik meer geïnvesteerd in krachttrainingen. Iets wat ik hopelijk deze zomer reeds zie renderen maar meer plausibel zal dit pas volgend jaar echt duidelijk worden. Stiekem hoop ik nog altijd op een top tien notering in die ‘toch iets te lange’ korte cross. Volgend jaar misschien!”

Hoe belangrijk is dit zomerseizoen voor je?

“Zomer is zomer. Ik ben rond deze tijd van het jaar al iets meer half naakte mensen in de Blaarmeersen tegengekomen, wat mij altijd wel sneller doet lopen. Maar veel verschil met de vorige jaren is er niet echt. We zien wel!”

Met welke doelen trek je richting het outdoorseizoen?

“Graag zou ik sneller lopen dan ooit tevoren op de baanronde en dubbele baanronde. Ik heb daarvoor ook veel getraind en acht dit zeker mogelijk. Toch heb ik nood aan goede wedstrijdomstandigheden op de juiste momenten. Ik heb er alvast zin in!”

Wanneer begin je er aan dit outdoorseizoen? Welke wedstrijden staan al vast?

“Zondag treed ik voor het eerst in competitie. Dan verdedig ik mijn team KAAG op de 400m tijdens de interclub. Op de AA Drink FBK Games te Hengelo (22 mei) loop ik mijn eerste 800m van het seizoen. Maar graag zou ik mijn limiet(en) lopen in Oordegem. Daarvoor heb ik eerst de IFAM op 28 mei, en een week later kan ik het nog eens proberen tijdens de Putbos Flanders Cup.”

Het EK in Amsterdam (1’47″60), is dat een must of kan je seizoen ook geslaagd zijn zonder deelname aan een kampioenschap?

“Als ik Amsterdam niet haal, dan is er iets mis gelopen. Dat zou hoe dan ook een spijtige zaak zijn, maar soms loopt er al eens iets fout in het leven hé.”

In welke mate speelt Rio door jouw hoofd? Haalbare kaart?

“Graag zou ik de officiële Snapchat-story van de Belgische atleten in Rio verzorgen. (lacht). Maar daarvoor moet ik onder het minimum (1’46”) duiken. Dat zou wijs zijn, en is zeker mogelijk!”

Van welke atleten verwacht jij deze zomer knappe prestaties?

“Ik heb graag een paar jonge kerels of dames, verrassingen die volledig uit niets komen.”