Dit weekend staan de provinciale indoorkampioenschappen gepland. Wie mag er een nieuw schildje van zijn provincie op zijn wedstrijdshirt naaien? Hieronder vindt u alle belangrijke informatie.

Vandaag was het de beurt aan de atleten van Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Limburg. De volledige uitslagen vindt u hier. Hieronder staan de live-updates. Daar vindt u de belangrijkste prestaties van vandaag.

Live-updates:

19u30: De wedstrijd zit er intussen op. De belangrijkste prestaties van de dag vindt u hieronder. Tot morgen voor de tweede dag van het PK!

18u30: Jurgen Verbrugghe heeft het kogelstoten bij de senioren mannen gewonnen. De atleet van HAC liet een beste worp van 16m39 optekenen. Thomas Van Der Plaetsen is na twee foutieve pogingen in diezelfde discipline gestopt.

18u25: Hanne Maudens heeft intussen in het verspringen bij de scholieren een derde prestatie aller tijden neergezet met een sprong van 6m01.

17u50: Jan Van Den Broeck imponeert op de 800m. De atleet van LAT controleert de hele wedstrijd en wint vlot na een relatief trage race in 1’55″20.

Jolien Boumkwo - Foto: Jasper Jacobs
Jolien Boumkwo – Foto: Jasper Jacobs

17u15: Thomas Van Der Plaetsen en Jurgen Verbrugghe zijn inmiddels aan het inwerpen voor de wedstrijd die binnen enkele minuten van start zal gaan, het kogelstoten bij de senioren mannen.

15u00: Jolien Boumkwo is Oost-Vlaams kampioene kogelstoten geworden bij de senioren. Belangrijker dan de plaats was de afstand van haar worp en met een seizoensopener van 14m53 deed Jolien het alvast niet slecht.

14u05: In de finales van de 60m bij de junioren kroonde Sarah Missinne zich bij de dames (weer) tot de snelste van de 3 provinciën met 7″74. Bij de senioren was de LAT-atlete Yasmine Gharafi de vlugste met 7″60. Bij de senioren mannen kon Lebbeekse Atletiek Toekomst bijna weer zegevieren, maar net voor de meet stak Pieter De Rycke LAT-atleet Anthony Nti nog voorbij. De atleet van Volharding won in 7″00.

13u20: Bijna geen vertraging meer op dit moment. De finales van de 60m zijn reeds gestart.

13u10: Geen Bram Ghuys en Hanne Van Hessche in het hoogspringen. Beide atleten zijn op dit moment aan het trainen op de trapjes in de indoorhal met gewichtsvesten.

12u50: Bij de reeksen van de 60m bij de senioren heren was de Nederlander Sesay Adel de snelste met 6’97. Anthony Nti was de snelste der Belgen met 7″01.  Bij de junioren en senioren vrouwen was Sarah Missinne het snelste van het pak bij de reeksen. De atlete van KAAG liet 7″64 noteren.

Celine Hofman - Foto: Tomas Sisk
Celine Hofman – Foto: Tomas Sisk

11u15: Er is op dit moment sprake van een vertraging van een 30-tal minuten. Daardoor zal de 60m zo dadelijk  starten, te beginnen bij de cadetten meisjes.

10u35: Axelle Dauwens is als 2de geëindigd op de 60m horden met 8″75. De atlete van Atletiek Vlaanderen  moest Sarah Missinne laten voorgaan die 8″64 klokte. Missinne is wel junior, dus Dauwens is Oost-Vlaams kampioene bij de senioren. Tijdens haar wedstrijd kreeg de ACME-atlete jammer genoeg wel last een kleine blessure.

10u30: Celine Hofman heeft in het hink-stap-springen de  2de beste prestatie aller tijden neergezet. De scholiere van Rieme kwam maar 6 cm tekort voor het Belgisch record dat op naam staat van Inez Waeyaert die in 1998 12m13 sprong.

9u50: De wedstrijd is reeds een klein uur geleden gestart. Op dit moment staat het eerste loopnummer, de 60m horden bij de cadetten meisjes, te beginnen.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.