Anne Zagré heeft op zaterdag haar seizoen geopend op een universiteitsmeeting in het Amerikaanse Tallahassee. Onze nationaal recordhoudster liep er zowel een 100m als een 100m horden. In aansluiting op een voorbereidingsstage bleven haar chrono’s voorlopig eerder bescheiden.

Zagré, vorig jaar goed voor 12″71, het nationaal record op de 100m horden, klokte 13″27 op haar eerste hordenreeks van het jaar. Dat was wel voldoende voor winst. De Amerikaanse Mulern Jean en Nicole Setterington werden afgetekend tweede (13″40) en derde (13″53)

Op de 100m zonder hindernissen liet Zagré met beperkte tegenwind 11″71 optekenen.

Anne Zagré is best wel vertrouwd met de universiteitswedstrijden in de VS. Ze heeft er nog een poos haar sport met studies gecombineerd aan de universiteit van Florida.

Bekijk de uitslagen hier.