Bashir Abdi heeft voor het tweede jaar op rij de hoogstaande Zandvoort Circuit Run gewonnen. Een week na het Belgisch veldloopkampioenschap, waar Abdi tweede werd na Jeroen D’hoedt, liet de Gentenaar enkele internationale toppers achter zich.

Ruim 13.000 lopers beleefden in het Nederlandse Zandvoort de 9e editie van de Runner’s World Zandvoort Circuit Run. Bashir Abdi was de sterkste bij de mannen. Na 12 kilometers op het circuit en een passage door het zand zegevierde hij na 36″24 minuten.  Abdi kreeg de eerste kilometers flinke tegenstand van Nicholas Korir, goed voor 1’02″40 op de halve marathon, en Victor Kirui uit Kenia, maar die moesten lossen in het mulle zand op het strand. “Zij liepen de eerste kilometers enorm hard, ze wisten niet wat ze nog te wachten stond”, aldus Abdi op de site van de organisatie.

Er eindigen nog heel wat landgenoten in de top tien in Zandvoort. Lukas Van Assche haalde het in een pittig onderonsje van een wederoptredende Mats Lunders voor plek vier. Ook Dennis Laerte en Kjell De Hondt zijn geregeld op de weg in Nederland te vinden en werden respectievelijk zesde en zevende.

Carolyne Jepkoskei (KEN) won bij de dames in 41.09.

Bekijk de uitslagen hier.