De Belgian Tornados zullen de finale van het WK indoor in Portland niet snel vergeten. De broertjes Borlée en Robin Vanderbemden deden voluit mee om te gaan strijden voor een podiumplek, tot een contact van Vanderbemden met Ade Alleyne-Forte van Trinidad & Tobago daar een “stokje” voor stak…

Na een behoorlijke eerste 400m van Dylan Borlée ondervond Jonathan Borlée moeite om de atleet uit Jamaica voorbij te steken. Vanuit de achtergrond was ook Trinidad en Tobago ter hoogte van de Belgen gekomen. Net na de stokwissel tussen Jonathan Borlée en Robin Vanderbemden liep het echter mis. Vanderbemden ging langs binnen bij de atleet van Trinidad, maar zag zijn stok meegenomen worden in de armbeweging van zijn concurrent. Weg stok, weg hoop op een medaille. Vanderbemden grabbelde nog naast de piste naar zijn stok en liep voort, maar het kalf was al verdronken.

Ook Kevin Borlée gaf nog alles wat hij in zich had, waardoor de Tornados als laatste over de streep bolden in 3’09″51. Ondertussen was de spanning vooraan helemaal weg, want de Verenigde Staten hadden een ruime voorsprong uitgebouwd. Ze finishten nog erg dicht in de buurt van het Wereldrecord van 3’02″13 met 3’02″45. De Bahama’s mogen met het zilver huiswaarts keren en Trinidad en Tobago met het brons in respectievelijk 3’04″75 en 3’05″51. Daarmee behaalden beide teams ook een nationaal indoorrecord.

Ondertussen baalden de Tornados, want ze leken goed op weg om in de buurt van de medailles te komen. Ondanks een stevige laatste ronde van Kevin Borlée konden ze de laatste plaats niet vermijden, maar met 3’09″71 finishten ze al bij al behoorlijk. Ook dat mag gezegd worden!

Hierboven kan u de race (her)bekijken.

Bekijk de uitslagen hier.

 

1 REACTIE

  1. Jammer maar op zulke botsingen kan je niet trainen he. Hopelijk meer geluk in Rio :)

Reacties zijn gesloten.