De IFAM Indoor komt stilaan dichterbij. Volgend weekend, op zaterdag 13 februari, verzamelt de Belgische atletiektop in de Topsporthal te Gent opnieuw voor deze jaarlijkse hoogmis. Nóg meer dan vorige jaren heeft de organisatie een pak internationale sterkhouders kunnen strikken waardoor de verwachtingen hooggespannen zijn. Wij blikken vandaag, met nog 7 dagen te gaan, vooruit op deze IFAM Indoor met 800m- en 1500m-specialist Jochem Vermeulen. Tickets voor deze hoogstaande atletiekmeeting kunt u overigens hier bestellen.

Hoe is jouw winterseizoen tot nog toe verlopen?

“Tot nu toe ben ik al zeer tevreden over mijn winterseizoen. Ik stond aan de start van een aantal kleinere crossen, waar ik telkens een podiumplaats kon behalen. Crossen zijn nooit mijn hoofddoel geweest, simpelweg omdat het mij niet echt ligt. Toch ben ik zeer tevreden over de crossen die ik dit jaar al liep, Roeselare buiten beschouwing gelaten. Over mijn indoorwedstrijd (PK 800m, red.) was ik ook zeker tevreden. Het moet echter nog veel beter kunnen, aangezien ik met een verkoudheid sukkelde en nog niet op snelheid had getraind.”

Vanwaar jouw keuze voor deelname aan de IFAM?

“De IFAM biedt een wedstrijd met ideale tegenstand, en dat is net waar ik naar op zoek ben. Het is er altijd heel gezellig en er heerst een geweldige sfeer. Ook biedt het een mogelijkheid om te zien waar we staan op de 1500m.”

Wat verwacht je van de wedstrijd zelf? Heb je een bepaalde prestatie voor ogen?

“Het valt heel moeilijk te voorspellen. Ik wil proberen een goede 1500m uit de benen te schudden, maar ik betwijfel of dit indoor even goed zal lukken als outdoor. De trainingen verlopen prima, wat me vertrouwen geeft. Stiekem houd ik de limiet (3’44″27) voor het WK u20 in mijn achterhoofd. Die limiet is outdoor zeker haalbaar.”

Waar liggen jouw doelen voor de rest van de winter?

“De IFAM en het BK junioren zijn voor deze winter de twee hoofddoelen. Al moet ik deze twee wedstrijden eerder al tests zien. De winter is voor mij enkel een voorbereiding op de zomer. Na de IFAM en het BK junioren wil ik nog enkele crossen lopen, waaronder het BK in Wachtebeke.”

Naar waar werk je deze zomer toe?

“Mijn grote doel/droom blijft het WK U20 in Bydgoszcz. Deze limiet is zeker haalbaar, maar limieten vragen ook aandacht. Het is niet iets dat je zomaar even kan klaarspelen. De stage die ik in de paasvakantie zal doen, zal dus ook een voorbereiding zijn voor een limietpoging (en hopelijk het WK).”

Meer informatie over de IFAM Indoor vindt u hier. De laatste nieuwtjes vindt u dan weer opdeze pagina