In het Nederlandse Nijmegen vond vandaag de Zevenheuvelenloop plaats. In erg winderige omstandigheden liepen 33.000 lopers zich een weg naar de finish in de wedstrijd van vijftien kilometer. De Zevenheuvelenloop is een van de meest prestigieuze stratenlopen van Nederland, en zoals elk jaar namen ook enkele sterke Belgen deel. Regis Thonon en Manuela Soccol toonden zich de sterkste landgenoten.

De overwinning bij de heren ging naar Joshua Cheptegei uit Oeganda in een sterke 42’38. Abdi Nageeye was eerste Nederlander en eerste Europeaan met een zesde plaats in 44’18. Regis Thonon werd erg knap dertiende in 46’08 en versloeg onder meer Koen Raymaekers. Koen Naert kende een mindere dag en werd achttiende in 47’07.

Bij de dames was de winst nipt voor Yenenesh Tilahun uit Ethiopië in 50’05. De zeer jonge Nederlandse Jip Vastenburg volgde nog binnen dezelfde seconde. Manuela Soccol was elfde in 53’41 en Els Rens was eenentwintigste in 57’21. Beide dames plaatsten zich eerder (voorlopig) voor de olympische marathon.

Alle uitslagen kan u hier terugvinden.