Vanmiddag stond aan de Brielmeersen de negentiende editie van de GP stad Deinze, een van de grootste veldlopen van het land, op het programma. Bij zachte temperaturen en veel wind kwamen alweer meer dan 1.300 atleten in actie. Dat waren er wel zo’n 200 minder dan vorig jaar. Toch maken ze zo opnieuw kans om de grootste veldloop te worden. Alexander Diaz Rodriguez en Veerle Van Linden schreven de veldloop bij op hun palmares.

Bij de dames was de winnares in Deinze dezelfde als vorig jaar. Op Veerle Van Linden stond geen maat. Daarachter waren de verschillen behoorlijk groot. Zenobie Van Gansbeke was tweede op een veertigtal seconden en nog een kleine twintig seconden later was Ann Sofie Claeys van RCG derde.

Alexander Diaz Rodriguez, die eigenlijk al bij de masters mag uitkomen, nam al vroeg de tijd om met zijn supporters een feestje te bouwen en was afgetekend de beste bij de mannen. De winnaar van vorig jaar, Ward Van Der Kelen was tweede en zijn naam- en leeftijdsgenoot Ward D’Hoore derde.

Alle uitslagen vind je hier.