Abera Kuma zorgde voor de grote verrassing bij de Scholten Awater Zevenheuvelenloop over 15km in Nijmegen. De Keniaanse titelverdediger en de grote favoriet Leonard Patrick Komon haakte halverwege al af uit het elitegroepje, nadat hij het tempo niet meer kon volgen. De Ethiopiër Abera Kuma gooide op het einde iedereen los en schreef de 31e editie van de Zevenheuvelenloop op zijn naam in 42 minuten en 18 seconden. Zijn landgenoten Yigrem Demelash en Yenew Alamirew vervolledigden het podium.

Bij de vrouwen zorgde de Keniaanse Priscah Jeptoo voor een knalprestatie met een zeer scherpe tijd van 46 minuten en 56 seconden. Emily Chebet en Gladys Chesire zorgden voor een Keniaans podium bij de vrouwen, weliswaar op geruime achterstand van hun landgenote Jeptoo.

Antoine Duvivier werd eerste Belg in 46:11, Nick Van Peborgh finishte acht seconden later als tweede Belg en Yannick Michiels kwam een halve minuut na Duvivier als derde Belg over de streep. Beste Nederlander was Khalid Choukoud, die met 43:38 slechts 5 seconden van het Nederlands record op de 15km bleef.