Tarik Moukrime heeft voor eigen volk de 10km van Luik gewonnen in een tijd van 30’50. De 23-jarige atleet van RFCL was in een pittig sprintje sterker dan de de Eritreeër Gudisa Fita. Het was voor Moukrime de eerste echte wedstrijd, echter wel op een voor hem lange 10km, sinds hij eind vorig jaar voor een heel harde diagnose kwam te staan.

Eind november vorig jaar werd namelijk teelbalkanker bij de atleet vastgesteld. Maar Mourkrime bleef strijdvaardig en dat loont nu. De atleet was tot voor kort in Ethiopië op stage met zijn trainer Henri Salavarda en marathonloper Florent Caelen, die kan beginnen dromen van de Olympische Spelen in Rio na zijn fantastisch PR in Berlijn. Net dat mag hetgene zijn waar Moukrime nog altijd van droomt, die Olympische Spelen, ondanks alle tegenslagen van het voorbije jaar.

De vijfde performer aller tijden op de 1500m, die vorig jaar zijn doorbraak kende door de achtste plaats in de wacht te slepen op het EK in Zûrich op zijn geliefde 1500m, zet door deze overwinning ongetwijfeld een belangrijke mentale stap. Hopelijk kan de atleet hier moed uit putten Wij duimen alvast om Moukrime in actie te zien in het veld en komende zomer hopelijk in een exotisch aandoende piste in een wereldstad! Al is het EK in Amsterdam ook een mogelijkheid uiteraard.