Dafne Schippers wordt de laatste tien dagen geleefd. Iedereen wil iets van de Nederlandse spurtkoningin en ook morgen verwachten de toeschouwers op de Memorial Van Damme ongetwijfeld een knappe strijd met Allyson Felix. Vandaag liet ze op de persconferentie alvast weten dat ze er zin in heeft.

Een ontspannen Dafne Schippers blikte vandaag op de persconferentie van de Memorial Van Damme vooruit naar haar wedstrijd van morgen. Vorig jaar eindigde ze in Brussel nog als derde, en won ene Allyson Felix. Het is die Amerikaanse die zowat de uitdaagster kan genoemd worden van Dafne Schippers. Nadat de Utrechtste een bijzonder knappe zilveren WK-medaille won op de 100m, maakte ze zowaar nog meer indruk op de 200m. Ze slaagde er niet enkel in de Jamaicaanse Thompson net op de meet te kloppen, met haar eindtijd van 21”63 tekende ze ook voor een derde prestatie aller tijden. Of ze morgen in Brussel even snel kan gaan, is maar zeer vraag. Wilfried Meert, organisator van de Memorial Van Damme, ziet het natuurlijk graag gebeuren. Dafne zelf beseft maar al te goed dat het zeer moeilijk wordt om haar prestatie van in Peking te evenaren. “Ik hoop mezelf morgen opnieuw te verbazen. Sinds de WK-finale denk ik wel veel meer aan het wereldrecord van Florence Griffith-Joyner. Vroeger leek die 21”34 nog onhaalbaar, maar wie weet wat binnen enkele jaren mogelijk is…” Wellicht morgen in Brussel dus nog geen mondiaal record op de 200m, maar hopelijk kan Schippers nog eenmaal een knaltijd uit haar benen schudden. Fingers crossed!