Michael Bultheel heeft zich op het WK in Peking zoals verwacht niet kunnen plaatsen voor de finale van de 400m horden. De FLAC-atleet liep vanuit baan 3 in de eerste van drie reeksen naar een 8ste en jammer genoeg laatste plek. Enkel de twee snelste atleten in elke reeks met daarbij de twee snelste verliezende tijden over alle halve finalisten gaan door naar de eindstrijd van dinsdag.

Bultheel kroop gisteren door het oog van de naald door zich op het nippertje met de tijdsnelsten te plaatsen voor de halve finales. Hij liet de klok stoppen na 49″39, ruim drie tienden boven zijn PR dat hij dit jaar op het BK in Brussel liet noteren. Bultheel wou maar al te graag zijn naar gevoel iets mindere wedstrijd van in de reeksen laten vergeten door een sterke halve finale. De Leuvense dokter had het BR van Marc Dollendrof (48″91) in gedachten, maar zo vlot liep het uiteindelijk niet. Bultheel leek na een behoorlijk goede start al vrij vroeg te moeten gaan werken en nadat hij zowat de hele wedstrijd rond positie 6 liep, viel hij in de laatste rechte lijn volledig stil. Hij tikte de laatste horde bovendien vrij zwaar aan om uiteindelijk als 8ste en laatste binnen te lopen in 49″66. Winst in Michaels reeks was er voor de Keniaan Tumuti die met 48″29 een PR scoorde. Er werd bovendien ook door de andere atleten opnieuw verschroeiend hard gelopen, enkel Michael Bultheel bleef van de 8 deelnemers niet onder de 49 seconden.

De volledige uitslagen van halve finales van de 400m horden op het WK in Peking vindt u via deze link.