Tobias Capiau is twaalfde geworden in de verspringfinale op het EK voor junioren. De atleet van AC Deinze haalde er een beste sprong van 7m04, een half metertje onder zijn beste.

Capiau moest gisteren, in de kwalificaties, zijn laatste poging nog laten schieten omdat hij last had van een kramp in de hamstring. Met 7m14 haalde hij er alsnog de beste twaalf prestaties. In finale kwam Capiau na drie pogingen niet verder dan 7m04.

“Ik wilde niet zomaar opgeven en wou per se toch proberen tijdens de finale ondanks dat ik echt last had van mijn kramp van gisteren. Ik kon echt niet doorgeven door de pijn in mijn hamstring. Noch kon ik snelheid halen in mijn aanloop, waardoor een goede sprong uitgesloten was. Ik ben ontgoocheld, want ik heb niet kunnen tonen waarvoor ik naar hier kwam”, aldus Capiau.

De voormalige topsportschool-atleet wist zich pas in laatste instantie te kwalificeren voor het EK. Met 7m57, 3cm meer dan de gevraagde afstand voor het EK, sprong hij eind juni op het juniorengala pas de limiet. Die 7m57 was tevens goed voor de achtste sprong aller tijden bij de junioren.

Winst in het Zweedse Eskilstuna was er voor de Rus Anatoliy Ryapolov met een persoonlijke beste van 7m96.

Bekijk de uitslagen hier.