Op de Franse kampioenschappen kwam hordeloper Michael Bultheel afgelopen weekend wel heel dicht bij de WK-limiet. Op de 400mh zette hij in de reeksen zaterdag een tijd neer van 49”70 (WK-limiet: 49”50). De dag erna verraste hij opnieuw door op de finale als eerste over de finish te komen. Met 49”78 deed hij iets minder dan tijdens de reeksen, maar toonde hij wel zijn constante. Michael Bultheel heeft nog een maand de tijd om zich te kwalificeren voor het WK in Peking, dat eind augustus plaatsneemt. Begin juli liep Bultheel nog naar 49″65 in Sint-Niklaas.

Damien Broothaerts zesde

Damien Broothaerts - Foto: Ruben Van Den Berghe
Damien Broothaerts – Foto: Ruben Van Den Berghe

Ook op het nationale kampioenschap van Frankrijk kwamen hordelopers Damien Broothaerts en Quentin Ruffacq er aan de start. Zij liepen de 110mh en gingen op zoek naar een snelle chrono. In de series zette Damien vandaag een degelijke 13”90 neer, even later in de finale werd hij mooi zesde met exact dezelfde tijd. Quentin Ruffacq had iets meer pech en moest in de reeksen al afscheid nemen met 14”12. De overwinning in Villeneuve d’Ascq op de 110mh was voor Darien Garfield voor Pascal Martino-Lagarde. Rani Nagels werd dan weer 7de in de finale van de 400m nadat ze een dag eerder tijdens de reeksen een tijd van 54″07 neerzette.

Eerder presteerde Niels Pittomvils heel goed op het Franse kampioenschap met een PR op de tienkamp. Daarover leest u hier meer.

De uitslagen kan je vinden via deze link.