AC Waasland organiseerde vandaag zijn 21ste Sint-Niklaascup. Heel wat internationaal geweld zakte af naar de piste op het recreatiedomein De Ster. Ondanks de verzengende hitte leverden heel wat atleten sterke prestaties af. Wij zetten deze voor u op een rijtje.

Te beginnen met de 100m bij de mannen, waar Yannick Meyer voor eigen publiek voor een knalprestatie zorgde. Hij liep naar de tweede plaats, na de Jamaicaan Mckenzie, in 10″60. Hiermee doet hij maar liefst 11 honderdsten beter dan zijn persoonlijk record én komt hij op de eerste plaats van de Belgische ranglijst dit seizoen. Melissa Dupré van VAC zorgde in het speerwerpen ook voor de beste Belgische jaarprestatie met een worp van 53m82.

Hanne De Baene - Foto: Tomas Sisk
Hanne De Baene – Foto: Tomas Sisk

Intussen zorgde scholiere Hanne De Baene van OB voor misschien wel de prestatie van de dag door haar amper twee dagen oude Belgisch record in het polsstokspringen aan te scherpen met 2 cm, waardoor het nu 4m06 bedraagt. Daarmee bekleedt ze de tiende plaats op de wereldranglijst en lijkt ze dus helemaal klaar om komende week af te reizen naar het Colombiaanse Cali waar ze ons land verdedigt op het WK voor scholieren.

In het kogelstoten bij de vrouwen werd Jolien Boumwko van RCG tweede met 16m11. Boumkwo, die in de laatste rechte zit naar het EK voor beloften, moest alleen de Nederlandse Melissa Boekelman voor zich dulden, zij won met 16m88. In het hamerslingeren had Boumwko wel reden tot feest, want met 62m95 won ze deze competitie. Vanessa Sterckendries van OEH werd knap tweede met een worp van 61m95.

Sterke Nederlanders kregen we op de 200 met Liemarvin Bonevacia en Terrence Agard. De 400m-specialisten ij liepen naar respectievelijk 20″67 en 20″90. Pieter De Rycke van VOLH werd de snelste Belg met de vierde tijd van 21″81. Op de 110m horden was de winst voor de Spanjaard Julian Ortis Merino in 14″01, Damien Broothaerts van RESC moest tevreden zijn met de tweede plaats en een tijd van 14″11. Nog op de horden, maar dan de lage, maakte Michael Bultheel indruk. Na liesproblemen is hij opnieuw topfit en hij etaleerde bijgevolg zijn stijgend vormpeil vandaag in Sint-Niklaas. Hij won de 400m horden in een indrukwekkende 49″65, slechts 15 honderdsten verwijderd van het WK in Peking. Zijn dichtste achtervolger was de Ier Paul Byrne die finishte in 50″72.

Op de 800m bij de mannen won de Australiër met toch wat eigenaardige naam Nagmeldin Peter Bol. Hij wist met 1’47″77 de Brit Mark Husted voor te blijven, die naar 1’48″24 liep. Bij de vrouwen was de overwinning voor de Duitse Christina Hering in 2’03″58. Juniore Lotte Scheldeman van ADD werd tweede in 2’09″99 en heeft dus morgen nog een ultieme kans op de Brussels Grand Prix om alsnog de limiet van 2’06″21 te lopen voor het EK voor junioren in het Zweedse Eskilstuna. Op de 3000m was de Marokkaan Mohammed Abid aan het feest in 8’12″55, bij de vrouwen was de Nederlandse Lesley Van Miert de primus met 9’28″10.

De volledige uitslag kan u hier raadplegen.