Een maand geleden was het (nog) niet prijs voor Niels Pittomvils. Hij werkte dan wel een zeer behoorlijke tienkamp af in het Oostenrijkse Götzis, maar met 7999 punten kwam hij de luttele 76 punten tekort voor kwalificatie voor het WK. Dit weekend, in Ratingen, volgt een nieuwe poging.

“De conclusie van Götzis is dat er nog op alle onderdelen veel marge zit”, zei Pittomvils over zijn tienkamp in Oostenrijk. “Ik heb in een aantal proeven bevestigd, in andere disciplines zijn er nog werkpunten.” En die werkpunten heeft Pittomvils intussen aangepakt.  “De voorbereiding is echt op wieltjes gelopen. Ik heb nergens last van en heb ook veel zin in mijn volgende meerkamp”, zegt hij daarover op de website van Atletiek Vlaanderen. “Voor het speerwerpen, dat in Götzis niet zo goed ging, heb ik enkele extra trainingssessies gedaan. Al vind ik het zelf nog altijd niet 100%.”

Aan een voorspelling van het weekend wil Pittomvils zich niet wagen. “Ik voel wel dat er iets moois zit aan te komen”, bevestigt hij wel. “Is het niet dit weekend, dan is het in mijn volgende meerkamp.”

Pittomvils heeft een persoonlijke beste van 8000 punten, dat hij vorig jaar op Madeira zette. Voor het WK in Peking is 8075 punten nodig.

Lees het volledige stuk op Atletiek Vlaanderen.