Jacques Borlée heeft op Facebook zijn ongenoegen geuit over de onzekere toekomst van de Memorial Van Damme. “Ik hoop oprecht dat de politieke wereld weer met beide voeten op de grond landt en begrijpt dat sport niet enkel om het voetbal draait”, maakt hij duidelijk.

Dinsdag laatstleden brachten we al het nieuws naar buiten dat de toekomst van de Memorial Van Damme er niet bepaald rooskleurig uitziet. Momenteel liggen er nieuwe plannen op tafel om het Koning Boudewijnstadion al in 2020 af te breken, en waar enkele maanden terug nog veel aandacht werd besteed aan een andere accommodatie voor de jaarlijkse afsluitende meeting van de Diamond League, lijken de politici daar nu niet meteen meer mee in te zitten. Verontrustend, zowel voor de organisatie die hierdoor mogelijks naar het buitenland zou moeten uitwijken, maar ook voor de atletieksport in België. Dat weet ook Jacques Borlée, die niet lang wachtte om in een bericht op Facebook zijn ontevredenheid kenbaar te maken. “Een recente studie van de VUB toont aan dat onze sportieve resultaten niet waardig zijn voor een land als België”, schrijft vader Borlée. “Ik trek niet in twijfel dat ons land nood heeft aan een efficiënte infrastructuur voor het voetbal, maar niet ten koste van een andere sport die wereldwijd gekend is voor de Memorial en zijn atleten.”

“Ik hoop oprecht dat de politieke wereld weer met beide voeten op de grond landt en begrijpt dat sport niet enkel om het voetbal draait. Sport op het hoogste niveau bepaalt het beeld van een land. Je beleeft intense emoties en het is een zeer belangrijke economische activiteit. Maar het gaat ook om het respecteren van waarden en je gegeven woord”, sluit Jacques Borlée af.

1 REACTIE

  1. Ze zullen beter ook de Belgische steunen en meedoen met het Belgisch team ipv op stage te gaan ze krijgen wel hun loon van de bond beter verplichten van mee te doen anders een boete

Reacties zijn gesloten.