De Gouden 3000m in Ertvelde kent nog geen lange traditie, maar lijkt stilaan een stevige reputatie op te bouwen én een vast afspraak te worden voor heel wat middellange afstandslopers. Met ook komende woensdag weer veel snel volk (en dito tempomakers) op vooral de 800m en 3000m’s, lijken weer heel wat persoonlijke bestes rijp om te sneuvelen. Inschrijven kan nog tot zondag.

Astrid Verhoeven - Foto: Tomas Sisk
Astrid Verhoeven – Foto: Tomas Sisk

De 3000m bij de mannen moet al elke editie zowat het pronkstuk van de meeting  zijn. Met ook dit jaar onder meer Jean-Pierre Weerts, Kim Ruell, Stijn De Vulder, Lukas Van Assche en Nick Van Peborgh kunnen we – zelfs op een midweekse meeting – heel wat spektakel verwachten. Met tempomakers voor verschillende eindtijden (van 8’00 tot 10’20) komt elke atleet er overigens aan zijn trekken. De 3000m vrouwen is onder aanvoeren van luxehazen Astrid Verhoeven en Katrijn Vande Riviere niet minder interessant.

Op de 800m bij de mannen wordt gemikt op een chrono rond de 1’50. Bij de vrouwen stelt de organisatie alles in het werk om naar 2’10 te lopen.

Later deze week – als de deeelnemerslijsten stilaan definitief zijn – volgen overigens nog uitgebreidere voorbeschouwingen.

Verder alvast te noteren:

  • Naast het nauwkeurig uitgekiende tempowerk, vallen er in Ertvelde ook heel wat prijzen en bonussen in de wacht te slepen.
  • Buiten de afstandsnummers, staan ook enkele kamp- en sprintnummers op het programma.
  • Inschrijven kan nog tot en met zondag via gouden3000.be.