De Belgische ploeg voor de Europabeker dit weekend in het Griekse Heraklion is stevig onthoofd. Nadat Dylan Borlée en Michaël Bultheel eerder deze week al noodgedwongen moesten passen, zijn ook Hanne Claes en Robin Vanderbemden niet voldoende fit om ons land te verdedigen.

Claes sukkelt opnieuw met de achillespezen. De DCLA-atlete, die normaal de 100m, 200m en mogelijks ook de 4x400m ging afwerken, liet het nieuws via Instagram weten. “Geen Europabeker voor mij, een stapje terug, maar binnenkort weer eentje vooruit!”, gaf ze hoopvol aan. Het is Cynthia Bolingo die bijgevolg de twee kortste sprintnummers voor haar rekening zal nemen. Ook Robin Vanderbemden is helaas niet kunnen vertrekken naar Heraklion. Een verrekking speelt hem parten en houdt hem weg van de 4x400m die hij normaliter zou afwerken. Aangezien Dylan Borlée eerder deze week al forfait gaf, bestaat de 4x400m-ploeg nu plots uit slechts 3 atleten: Seppe Thys, Antoine Gillet en Julien Watrin. Wie de vierde man wordt, is nog niet bekend.