Komende zondag 17 mei vindt de Stadsloop De Gentenaar plaats in de Gentse binnenstad. De Gentse loopklassieker verwacht ruim 6.000 deelnemers aan de start.

Dwars door de binnenstad

De start bevindt zich net als vorig jaar in de Sint-Amandsstraat, de finish ligt op het Sint-Pietersplein. De volledige Stadsloop De Gentenaar slingert 10 km door de stad. Daarnaast kunnen deelnemers ook een korter parcours van 5 km kiezen. Voor de jongste lopers is er de Chiquita Kids Run van 1 km met start en aankomst op het Sint-Pietersplein.

Alexander Diaz Rodriguez - Foto: Peter Wagemans
Alexander Diaz Rodriguez – Foto: Peter Wagemans

Toplopers aan de start

De Arteveldestad mag ook heel wat toppers verwelkomen. Alexander Diaz Rodriguez en Ghirma Woldu zijn alvast in topvorm. Twee weken geleden bezetten ze de eerste en tweede plaats tijdens de Knokke 10K en vorige week zondag herhaalden ze die prestatie in Dwars door Brugge. Zondag zullen ze het opnemen tegen o.a. Kjell De Hondt, Angelo Van De Casteele en Jonas Roels. Bij de vrouwen wordt het een strijd tussen de winnares van vorig jaar Veerle Van Linden en Gwendolyn De Deyne, die vorige week de tweede plaats veroverde tijdens Dwars door Brugge.

Programma:
13u30: Chiquita Kids Run 1 km (6 – 12 jaar)
14u00: Stadsloop 5 km
15u00: Stadsloop De Gentenaar 10 km