Nu zondag 25 mei, vindt de Stadsloop De Gentenaar plaats. Bijna 5.000 lopers zijn vooraf ingeschreven, in totaal worden 7.000 deelnemers verwacht. Met thuisloper Bashir Abdi staat de snelste Europeaan op de 10 km op dit moment aan de start.

Dwars door de binnenstad

Het parcours loopt integraal door de binnenstad van Gent. En dat maakt de Stadsloop zo uniek. Na de start duiken de lopers richting Ketelvest. Van de Korte Dagsteeg gaat het zo verder naar de Vogelmarkt. Via de verkeersvrije binnenstad vervolgens richting Emile Braunplein en Stadhuis. Via de Onderstraat sluiten we aan op de Lange Munt en het bestaande parcours. Daarna verkennen we de omgeving van het Badhuis Van Eyck, Portus Ganda en de Machariuswijk. In de laatste kilometer passeren de lopers ook nog eens langs de Vooruit. Een verrassend leuk parcours dat op geen enkel moment verveelt.

De start bevindt zich net als vorig jaar in de Sint-Amandsstraat, de finish ligt op het Sint-Pietersplein. Er staat een 10 km op het programma en voor lopers die minder geoefend zijn een 5 km. Voor de jongste lopers is er de Chiquita Kids Run van 1 km met start en aankomst op het Sint-Pietersplein.

Bashir Abdi verrassend in eigen stad

Met Bashir Abdi aan de start kennen we meteen de topfavoriet. Deze Gentenaar met Somalische roots is nog maar net terug van de VS waar hij erg sterke persoonlijke records liep. 13’20” op de 5 km en 27’36” op de 10 km. Daarmee selecteerde hij zich voor het EK en is hij de 4de snelste Belg aller tijden op de 10 km én tot nu toe zelfs de snelste Europeaan van 2014.

Andere toppers als Tom Meire, Jonas Roels en Bram Coppens weten meteen waar ze zich aan kunnen verwachten.

Alle praktische info over de Stadsloop vind je op www.dvvrunningtour.be.