Bij een nieuw jaar hoort een nieuwe Running Tour. Voor 2015 ging organisator Golazo daarvoor in zee met Argenta. De bank-verzekeraar wordt de komende twee jaar titelpartner van het belangrijkste nationale wegcriterium. In 2014 namen meer dan 65.000 lopers deel aan één van de manches. In 2015 komt er alvast één nieuwe wedstrijd bij.

argenta running tour“Met de Argenta Running Tour streeft organisator Golazo sports ernaar om iedere recreantloper in België kwalitatieve events aan te bieden”, klinkt het bij Golazo in een persbericht. “Met aandacht voor chronologische en geografische spreiding en diversiteit in parcours en afstand (van 1 tot 15 km).”

Dit jaar maken 14 events deel uit van de Argenta Running Tour, met voor het eerst ook de Liège 10KM. Aan dit evenement namen in 2014 meer dan 5.000 lopers deel. Op die manier wordt de aanwezigheid in Wallonië versterkt. Hoewel de Antwerp 10 Miles & Marathon en de Brussels Ekiden traditioneel het meeste volk op de been brengen, vallen deze twee organisaties dan weer uit het criterium.

John Heller, CEO van Argenta: “Argenta wil een bank-verzekeraar zijn die dicht bij de mensen staat. De evenementen van de Running Tour zijn verspreid over heel België, dus al onze kantoorhouders en cliënten zijn erbij betrokken. En natuurlijk willen we Argenta ook dichter bij de mensen brengen die ons nog niet kennen.” De bank-verzekeraar biedt alle lopers die deelnemen aan de Argenta Running Tour bovendien een gratis trainingsschema van 8 tot 12 weken aan.

De volledige kalender van de Argenta Running Tour 2015 ziet er als volgt uit:

 • Dwars door Dendermonde zondag 22 maart
 • Knokke 10K vrijdag 1 mei
 • Dwars door Brugge zondag 10 mei
 • Abdijentocht Tongerlo-Averbode donderdag 14 mei (Hemelvaart)
 • Stadsloop De Gentenaar zondag 17 mei
 • Kortrijk Loopt voor Think-Pink maandag 25 mei (Pinksteren)
 • Grand Jogging de Verviers zondag 21 juni
 • The Classic (Tessenderlo) maandag 6 juli
 • GvA Dwars door Turnhout zaterdag 29 augustus
 • Jogging Ville de Namur zondag 13 september
 • GvA Dwars Door Mechelen zondag 27 september
 • Liège 10KM zondag 4 oktober
 • HBvL Dwars door Hasselt zondag 11 oktober
 • Brussels 10 km Gaston Roelants zondag 20 december

Inschrijven voor Dwars door Dendermonde, Knokke 10K, Dwars door Brugge, de Abdijentocht, Stadsloop De Gentenaar en Kortrijk Loopt kan vanaf morgen via www.argentarunningtour.be. De inschrijvingen voor de andere wedstrijden zijn binnenkort via diezelfde website beschikbaar.