Atletieklegende Haile Gebrselassie stopt ermee. Dat kondigde de 42-jarige Ethiopiër vandaag aan na afloop van de Great Manchester Run. Bij die wedstrijd over tien kilometer werd hij nog zestiende in 30’05.

Haile, bekend om zijn eeuwige glimlach, was tweemaal olympisch kampioen en vier keer wereldkampioen op de piste. Op 5.000, 10.000 en marathon verbeterde hij de wereldrecords. Zijn marathonrecord liep hij al in de nadagen van zijn carrière, maar ook nadien draaide hij nog vele jaren op hoog niveau mee. Bij de BBC reageerde hij als volgt: “Ik ben heel blij dat ik op deze manier kan eindigen. Ik stop nu met competitie, maar niet met lopen. Lopen is mijn leven.”

Ook in Manchester maakte Bernard Lagat indruk door het wereldrecord op de tien kilometer op weg bij de M40 op een straffe 27’48 te zetten. Daarmee snoepte hij het record af van… Haile!