Voor Sofie Van Accom was het gisteren de eerste 3000m steeple-wedstrijd ooit in Heusden. De ACHL-atlete bracht het er meteen goed van af, en nam de Belgische titel mee naar huis. Met 10’24″97 bleef ze de twee beloftes, Astrid Verhoeven en Charlotte Sijmens, voor.

Gek genoeg stond er bij het wedstrijdbegin een steeplebalk niet tijdig op de baan, waardoor de chrono niet zal gehomologeerd worden. Voor Sofie Van Accom, die de 800m van vrijdag in Tongerlo nog niet helemaal verteerd had, ging het niet altijd even vlot aangezien ze geen mikpunt had. Toch wist de 1500m-loopster de zege naar zich toe te trekken in 10’24″97 voor Astrid Verhoeven, die ook al haar debuut toe was en na 10’31″00 over de streep liep. Zij kende een niet zo ideale voorbereiding en tankt met deze wedstrijd vertrouwen voor de limiet voor het EK beloften, die op 10’16 staat. Charlotte Sijmens vervolledigde het podium, na heel wat blessures kwam zij in 10’49″23 als derde over de meet.

De uitslagen van het BK steeple met daarbij ook die van het BK 10.000m vindt u hier terug.