Met nog een week te gaan tot het begin van de wereldkampioenschappen aflossing in de Bahamas, lieten de Belgian Tornados gisteren enkele sterke resultaten noteren op de ‘Tom Jones Memorial’ meeting in Gainesville, Florida. In de Bahamas gaat de aflossingsploeg op de 4x400m op zoek naar een finaleplaats en het Olympisch ticket dat daaraan vasthangt.

De ploeg bestaande uit Dylan Borlée, Kevin Borlée, Julien Watrin en Jonathan Borlée klokten een tijd van 3:02.74. Hiermee werden ze tweede na de Universiteit van Florida. Het was overigens niet de eerste wedstrijd van de dag voor de aflossingsploeg. Ze hadden namelijk drie uur eerder deelgenomen aan de individuele 400m.

“Ze hebben een mooie wedstrijd gelopen. De tijd is goed, zeker omdat ze de individuele wedstrijden in de benen hadden zitten. Er was ook heel wat wind, wat het er niet makkelijker op maakte. De splittijden bedroegen 46.70 voor Dylan, 44.75 voor Kevin, 46.18 voor Julien en 44.72 voor Jonathan. Daar zouden ze allemaal nog een halve seconden kunnen afdoen tegen volgende week”, aldus trainer Jacques Borlée aan Le Soir . “Ons doel is om de finale te lopen in Nassau en daarvoor zal een tijd van 3:01 nodig zijn in de reeksen”, voegde hij er nog aan toe.

De Belgen verlaten morgen hun uitvalsbasis in Orlando om dan het vliegtuig te nemen naar de Nassau in de Bahamas. Daar zal er vooral gerust worden en nog een heel klein beetje aan de snelheid gewerkt worden. Stef Vanhaeren moest op het laatste moment afhaken in Gainesville door het begin van een kleine contractuur. Eerste reserve, Antoine Gillet, liep een degelijke 200m in 21.35.

Kevin Borlée opende zijn seizoen sterk met een derde plaats in 45.48. Zijn derde beste tijd ooit als seizoensopener en meteen goed voor de WK-limiet. Jonathan Borlée opende snel, maar moest dat wat bekopen, hij werd vierde in 45.82. In de derde reeks liep Dylan Borlée naar zijn snelste seizoensopener ooit met 46.39. Julien Watrin stootte zich aan dezelfde steen als Jonathan en viel op het einde stil, 47.10 bedroeg zijn eindtijd. Andere Belgische atleten in Gainesville waren onder meer Damien Broothaerts, Camille Laus, Olivia Borlée en Michael Bultheel. Damien Broothaerts begon degelijk aan zijn seizoen met 14.05 op de 110m horden, de wind blies licht in het nadeel voor de atleet van RESC. Camille Laus verbeterde meteen haar persoonlijke record op de 100m naar 11.93 en liet op de 200m 24.08 noteren. Olivia Borlée begon net als haar broers met een 400m, net als bij Jonathan liep alles goed tot aan de 300m, maar de laatste rechte lijn was heel zwaar. Ze slaagde erin nog net onder de 55 seconden te blijven met 54.98. Michael Bultheel liep naar een voor hem zeer goede seizoensopener van 51.04.

De volledige uitslag kan u hier raadplegen.