Op anderhalve week van het EK indoor in de Tsjechische hoofdstad Praag heeft de Belgische mannenploeg van de 4x400m alsnog te horen gekregen dat ze van start mag gaan. De Duitse ploeg meldde zich op de laatste moment af.

De wedstrijd in Praag is een rechtstreekse finale met zes ploegen waarbij Jacques Borlée vijf van de zes volgende namen zal meenemen richting Tsjechië: Kévin, Jonathan en Dylan Borlée, Antoine Gillet, Julien Watrin en Stef Vanhaeren. Die laatste loopt net als Dylan en Jonathan Borlée woensdag nog een individuele 400m in Metz, zoals u hier al kon lezen. Coach Jacques Borlée liet al verstaan dat hij de wedstrijd vooral als voorbereiding ziet op het WK estafetten minder dan twee maanden later op de Bahamas. De Britten en Polen zijn samen met het gastland Tsjechië van wereldkampioen Pavel Maslak favorieten voor de 4x400m. Ook met de Russen en natuurlijk met een Belgische ploeg in vorm moet altijd rekening worden gehouden. Voor wie nu al uitkijkt naar de wedstrijd: ze vindt plaats op zondag 8 maart om 17u55.

Ook Niels Pittomvils en Nafi Thiam zijn ondertussen officieel uitgenodigd voor het EK in Praag. Dat brengt het aantal Belgische deelnemers op negen (waarbij de estafetteploeg slechts als één deelnemer is meegerekend.).