De Belgische 4x400m aflossingsploeg kent zijn tegenstanders in de halve finale van het WK indoor. Onze landgenoten komen uit tegen Zuid-Afrika, Trinidad & Tobago en de Bahama’s.

De Belgian Tornados treffen daarmee de zilveren medailles van het outdoor WK (Trinidad & Tobago) en de olympische kampioenen (Bahama’s). Ze vermijden wel de confrontatie met Nigeria, Jamaica en de Verenigde Staten, die in Portland voor eigen publiek hun wereldtitel verdedigen. De Amerikanen zijn daarnaast ook wereldrecordhouders met 3’02″13.

De eerste twee van elke reeks plaatsen zich zaterdag (20u40 Belgische tijd) rechtstreeks voor de finale op zondag (22u50 Belgische tijd). Ook de twee snelste verliezende tijden mogen aansluiten. Slechts één land zal het dus niet schoppen tot de finale.

Eerder deze week kregen de Tornados nog een tegenslag te verwerken. Tim Rummens, die als reserve-loper meekwam en mogelijks  in de reeksen zou lopen, viel geblesseerd uit. Momenteel staat Dylan Borlée als startloper geprogrammeerd, waarna broer Jonathan, Robin Vanderbemden en Kevin Borlée het stokje overnemen.