De IFAM indoor nadert met rasse schreden. Nog 6 dagen en het is zover, dan loopt de Topsporthal in Gent hopelijk tot de nok vol voor dé niet te missen afspraak dit indoorseizoen. Wij tellen met Atletieknieuws af naar deze ongetwijfeld mooie atletiekavond en laten elke dag één van de Belgische toppers die hier in actie zal komen aan het woord. Deze keer aan de beurt: Justien Grillet. Tickets voor deze hoogstaande atletiekmeeting kunt u overigens hier bestellen. Een bijdrage van Michiel Baetens.

Hoe is jouw voorbereiding op het winterseizoen verlopen?

“Ik heb wel een beetje van alles gehad wat je kon hebben deze winter. Na het EK in Zurich heb ik zeven weken stil gelegen door vervelende knieproblemen. Daarna ben ik terug beginnen trainen maar niet zonder problemen. Ik liep een contractuur op aan mijn hamstring en daarbovenop ben ik ook nog tweemaal ziek geweest. Van een optimale voorbereiding kan ik dus niet spreken, het was veel leuker geweest als ik aan één stuk door had kunnen trainen.”

Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

Hoe kijk je terug op je eerste wedstrijden?

“Met 7”85 op de 60 meter en 8”71 op de horden kan ik natuurlijk niet van snelle tijden spreken maar ik had ook niet beter verwacht. Ik ben zeer realistisch en heb elke training nodig om op mijn niveau te presteren. Daarbij komt ook nog dat ik me in de zomer meer zal toeleggen op de 400 meter en later ben begonnen met echte snelheidstrainingen. Alles staat een beetje in teken van de zomer nu, dus niemand hoeft iets te verwachten van mij in de winter.”

Vanwaar jouw keuze voor de IFAM?

“De IFAM is gewoon een leuke wedstrijd en ik wou nog weleens een 400m indoor lopen. Nu ik de deelnemerslijst heb gezien heb ik wel al een beetje stress. Ik heb het mezelf weer niet makkelijk gemaakt!”

Wat verwacht je van de wedstrijd zelf?

“Alles kan gebeuren in een 400 meter indoor. Dus ik ga gewoon alles geven en dan zie ik wel waar ik uitkom. Ik ben heel slecht in het voorspellen van mijn tijden. Ik hoop gewoon dat ik in een mooie reeks kan lopen en dan zien we wel.”

Naar welk nummer van de IFAM kijk je het meest uit?

“De 400 meter horden lijkt me wel een heel spectaculair nummer, zeker met zo’n sterk deelnemersveld. Maar uiteindelijk is dat bijna op elk nummer dus ik denk wel dat we een top meeting kunnen verwachten. Verder kijk ik ook wel uit naar de Borlées op de ongewone 500 meter en ik denk ook wel dat de jongere atletes zoals Nenah De Coninck , Orphée Depuydt en Sarah Missinne sterk voor de dag zullen komen. En dan zijn er nog de Walen zoals Julien Watrin, eigenlijk alle Belgen zo een beetje!”