Het seizoen zit er voor het merendeel van de pisteatleten al een tijdje op. De meerderheid is zowaar al aan de opbouw bezig, richting het veldloop- of indoorseizoen. Voor Melissa Dupré ligt dat anders. Indoor zal ze niet te zien zijn, als speerwerpster ligt de focus volledig op de zomer. Genoeg tijd dus om even te bezinnen.

Melissa Dupré - Foto: Jasper Jacobs
Melissa Dupré – Foto: Jasper Jacobs

Dupré reflecteert met een goed gevoel terug. Na een ellendig lange weg met blessures, kon de 27-jarige atlete uit Eke opnieuw tonen wat ze waard is. De prestaties lagen in de lijn der verwachtingen, al had ze liever toch wat minder hindernissen moeten overwinnen. “Ik kon pas in december beginnen met mijn voorbereiding en ook de voetblessure die ik het hele seizoen heb meegedragen, was verre van ideaal. Gezien de omstandigheden is er dus geen rede om ontgoocheld te zijn.” Het zomerseizoen van Dupré heeft echter wel wat wrevel met zich meegebracht. “Ik werd verplicht om keuzes te maken. Na 15 jaar aan RCG trouw te blijven, zit mijn hoofdstuk daar nu op. Ik ben zeker en vast niet over één nacht ijs gegaan, maar ik voelde dat de club niet meer achter mij stond, mij niet meer een hart onder de riem stak, en daarom was de overstap naar VAC de beste. De klik zat daar meteen goed.” Ook Luc Van Maldegem is niet langer haar trainer. “Die club- en trainerswissel was zeker nodig. Sinds mijn eerste zware kwetsure en de daaropvolgende jaren was er veel veranderd. En dan moet je vooral kijken wat je zelf wil en hoe je je doel wil bereiken. Het was die keuze maken of er een punt achter zetten.” Wie haar nieuwe trainer wordt staat nog niet vast.

Tot op vandaag organiseert men nog geen speerwerpen in de Topsporthal, dus veel speerwerpers zullen we deze winter niet in actie zien. “Het winterseizoen staat in teken van de zomer”, werpt Melissa een blik op de komende maanden. “Dat ik geen indoorseizoen heb, vind ik niet zo erg. De komende weken en maanden wil ik vooral gewoon worden aan de nieuwe aanpak en trainingen, en zo krijgt ook mijn lichaam wat tijd om op te bouwen zonder enige prestatiedruk.”