Op een goede week voor de Memorial Van Damme zijn nog slechts 6000 tickets beschikbaar. Intussen krijgt het deelnemersveld stilaan definitief vorm. Eline Berings moest helaas afmelden.

Cedric Nolf - Foto: Jasper Jacobs
Cedric Nolf – Foto: Jasper Jacobs

Er nemen in totaal negen Belgen deel aan de 38e editie van de Memorial Van Damme, die op 5 september doorgaat. Van het oorspronkelijk aangekondigde Belgische elftal blijven nog 8 landgenoten over, nadat eerder al Jonathan en Dylan Borlée, maar vandaag ook Eline Berings moest afhaken. “Eline heeft een rugblessure en de artsen hebben haar de raad gegeven een punt te zetten achter haar jaar om zo haar winterseizoen niet in het gedrang te brengen”, verduidelijkte Meert op een persconferentie. Ook Tarik Moukrime werd later toegevoegd, maar moest afmelden.Verspringer Cedric Nolf en Olivia Borlée kwamen er dan weer bij. Kevin Borlée, Julien Watrin, Philip Milanov, Matthias Broothaerts, Pieter-Jan Hannes, Axelle Dauwens en Anne Zagré zijn de overige namen.

Daarnaast tekenen er maar liefst 49 medaillewinnaars van de Europese kampioenschappen in Zürich present. Organisator Meert is evenzeer opgetogen over het hoogspringen bij de mannen. “Er zakken immers vier hoogspringers naar Brussel af die dit jaar al over 2m40 sprongen”, aldus Meert.

Nog 6.000 tickets 

Op anderhalve week van de Memorial zijn nog 6.000 tickets beschikbaar voor het publiek. “De verkoop verliep dit jaar stroever door de aandacht voor het WK voetbal, maar we denken nog een 2000-3000 tickets aan de man te brengen. De dag zelf zullen er dus allicht nog loketten open gaan.” Allicht zit ook het afhaken van publiekstrekker Usain Bolt er voor iets tussen. Het zou de eerste maal sinds lang zijn dat de Memorial niet in voorverkoop uitverkocht geraakt.