Mathias Broothaerts heeft zich niet kunnen plaatsen voor de EK-finale in het verspringen. De 20-jarige LYRA-atleet sprong in zijn eerste van drie pogingen het verst met 7m48. Dit is helaas niet goed genoeg voor een finaleplaats.

Mathias Broothaerts - Foto: Ruben Van Den Berghe
Mathias Broothaerts – Foto: Ruben Van Den Berghe

De rechtstreekse kwalificatieafstand van 8m00 leek moeilijk maar niet onmogelijk voor Mathias die op het BK 8m07 ver landde. De omstandigheden in Zürich waren evenwel niet ideaal en ook met de druk die met zo’n kampioenschap gepaard gaat omgaan is niet altijd even makkelijk. Bij zijn eerste poging ging het 7m48 ver. Niet slecht als opener, maar in je tweede of derde sprong moet het dan wel gebeuren. De tweede werd afgekeurd, in de derde ging hij 7m41 ver. Niet genoeg dus voor de rechtstreekse kwalificatieafstand, maar ook niet om bij de beste 12 deelnemers te horen. Daar was uiteindelijk 7m78 voor nodig.

De uitslagen van de kwalificaties van het verspringen vindt u hier.