De broers Borlée hebben dinsdag hun verder zomerplanning bekendgemaakt. Daarin zijn nogal wat wijzigingen gebeurd, nadat Jonathan sukkelde met een verkoudheid en Kevin een barstje in de elleboog opliep.

De jongste van de broers, Dylan, kon wel een nagenoeg perfecte voorbereiding op de rest van de zomer afwerken. Hij start binnenkort nog op de 400m in Duffel. Jonathan komt – na zijn afzegging voor de Diamond League-manches van Eugene en Rome – op 8 juni in Hengelo terug in actie. In het weekend van 21 en 22 juni hoopt hij ook te kunnen lopen voor onze nationale ploeg op de Europabeker. Daarna vertrekt hij op stage in Frankrijk. Ook de Diamond League van Parijs, op 5 juli, zou nog op zijn planning staan.

Kevin komt allicht pas terug in actie op de de Diamond League in Lausanne (op 3 juli). Een week later loopt hij normaal samen met zijn broer op de DL-wedstrijd in Glasgow, waarna een week later Monaco op de planning staat.

Dylan is de enige van de broers die op de Nacht van de Atletiek zou lopen. Het drietal zou wel allen starten op het BK op 26 en 27 juli om daarna door te trekken – via opnieuw een tweeweekse stage in Frankrijk – naar het EK in Zürich. Daarna staan mogelijks nog Diamond League-wedstrijden in Zürich en uiteraard de Memorial Van Damme op de agenda.