Veerle Dejaeghere heeft bij de afgelopen verkiezingen 8240 voorkeursstemmen achter haar naam gekregen. Dejaeghere, gemeenteraadslid in Ardooie, kwam op voor Groen in West-Vlaanderen en eindigde daarmee op de tweede plaats voor de Kamer.

“Die voorkeursstemmen doen mij veel plezier”, klonk Dejaeghere in het Nieuwsblad. “Zoveel had ik niet verwacht.”

Wouter De Vriendt kreeg als lijsttrekker voor Groen in West-Vlaanderen echter 14700 stemmen achter zijn naam. De enige groene zetel ging daarmee naar hem.

Ondanks dat Dejaeghere bijgevolg niet bij de voorkozenen mag aansluiten, tempert dat de politieke ambities van de Belgisch crosskampioene allerminst. “Ook volgende verkiezingen zou ik graag op de lijst staan”, vertelt Dejaeghere. “Ik heb me hard geamuseerd deze campagne en wil het verschil maken voor onze kiezers.”