Jonathan en Kevin Borlée lopen niet langer voor de Belgische 4x400m-ploeg. Het rommelt al geruime tijd tussen de Borlées en de LBFA. De tweeling maakte het nieuws deze middag bekend op een persconferentie.

“We houden van onze sport, maar niet van het huidige klimaat waarin we werken”, lieten de broers weten. De laatste weken ontstond er meer en meer wrevel tussen de Borlée-family en de Franstalige atletiekbond, LBFA. Jacques Borlée dreigde al met stappen omdat hij vond dat hij recht had op verschillende onkosten. In totaal zou het gaan om 48.000 euro. De LBFA weigerde die echter uit te betalen omdat papa Borlée de voorwaarden van zijn contract zou overschreden hebben. Hij zou zo onder meer toestemming moeten vragen om andere atleten te mogen trainen en niet autonoom die beslissing nemen.

De tweeling benadrukte deze middag echter dat het niet enkel om financiële redenen gaat. “Het gaat om een gebrek aan respect”, klonk het. “En dat is nu al anderhalf jaar aan de gang.” In elk geval weigeren ze nog te lopen voor de Belgische aflossingsselectie tot de problemen van de baan zijn. Het spelletje blufpoker neemt zo serieuze proporties aan.

Dylan, de jongere broer, blijft wel nog deel uitmaken van de 4x400m. Afgelopen week werd nog bekendgemaakt dat de Belgische 4x400m sowieso mocht aantreden op de World Relays, later op het jaar in de Bahamas.