Kjell De Hondt verbaasde de omstaanders op het BK veldlopen in Wachtebeke. In een zonovergoten domein Puyenbroeck stoof de Leuvenaar naar een zesde plaats op de lange cross. “Dit is gewoon fantastisch”

“Twee minuutjes, geef me nog twee minuutjes”, stamelde Kjell De Hondt na zijn aankomst op de lange veldloop toen we hem om een reactie vroegen. Zich vastklampend aan de nadarhekkens baande hij zich een weg door de verzamelde menigte. Enkele tellen later achtte de DCLA-atleet zich toch in staat een korte reactie te geven. “Fantastisch is dit. Zesde worden in zo’n wedstrijd stemt me heel tevreden.”

Kjell De Hondt kwam deze winter nochtans amper in actie in het veld. Het ECCC in Albufeira, begin februari, was pas één van zijn voornaamste optredens. “Bovendien sukkelde ik er met een kleine contractuur”, vertelt De Hondt erbij. “Dat heeft gelukkig niet lang aangesleept.”

Het ging De Hondt voor de wind op  het BK veldlopen. Een zestiende plaats op de sterk bezette Groet uit Schoorl Run in Nederland op 9 februari deed al het beste verhopen, al was een zesde BK-plaats duidelijk boven de verwachting. “Ik voelde wel snel dat het vlot liep in het begin”, haalt De Hondt voor de geest. “In de openingsfase liep ik met de broers Casteele, maar algauw kon ik progressief blijven versnellen. Het voelde heel goed!”