Zondag is de Tsjech Pavel Maslak te zien op de Record Bank Flanders Indoor. De 400m-loper wijkt uit naar de 300m waar hij resoluut gaat voor het Europese record. In Stockholm toonde hij vandaag alvast zijn goede vorm.

Pavel Maslak - Foto: Ludovic Péron
Pavel Maslak – Foto: Ludovic Péron

Vorig jaar bracht Maslak zijn beste op de 300m naar 32″58, ook op de Flanders Indoor. Komende zondag staat hij wederom aan de start van dit nummer en hij bewees vandaag in Stockholm al dat hij weleens het Europese record in de benen zou kunnen hebben. Hij verbeterde zijn record op de 400m vandaag naar 45″66. In diezelfde race werd Luguelin Santos – die zondag ook de 300m loopt in Gent – tweede met 45″89. Het Europese record op de 300m staat op naam van de Fransman Leslie Djhone. Hij liep in 2010 een tijd van 32″47. Gaat dat er zondag aan?

De volledige uitslagen van de IAAF Permit Meeting in Stockholm kunt u hier bekijken.