De Topsporthal te Gent was vandaag het strijdtoneel voor de Vlaamse indoorkampioenschappen voor cadetten en scholieren. Er werden véél top 10 – prestaties aller tijden neergezet en er sneuvelden zelfs twee Belgische records en één werd geëvenaard.

Hanne Maudens evenaarde het BR in het verspringen bij de scholieren. - Foto: Tomas Sisk
Hanne Maudens evenaarde het BR in het verspringen bij de scholieren. – Foto: Tomas Sisk

Al vroeg op de dag begon het Vlaamse kampioenschap, traditioneel de eerste echte belangrijke meeting voor de cadetten en scholieren. Tobias Capiau liet ’s ochtends vroeg al van zich spreken. De scholier ,die zich outdoor toelegt op de meerkamp, zette een 2 prestatie aller tijden neer in het verspringen door 7m23 ver te eindigen. Ook in het verspringen bij de scholieren, maar dan bij de meisjes, maakte Hanne Maudens indruk. De atlete van Vlierzele Sportief, die net als Capiau goed uit de voeten kan op de meerkamp, evenaarde het Belgisch record. Ze eindigde na 6m11, dat is even ver als Marjolein Lindemans in 2011.

AC Deinze liet gedurende heel de dag van zich spreken. Chloë Beaucarne, die afgelopen zomer nog zilver pakte op de 100m horden op het EYOF, verbeterde haar eigen 3de prestatie aller tijden. De scholiere knalde naar 8″36 op de 60m horden. Later op de middag kwam Celine Hofman in actie in het hinkstapspringen bij de scholieren. De atlete , uitkomend voor AS Rieme, verbeterde het Belgisch record met een sprong van 12m16. Hierdoor doet ze 3 cm beter dan Inez Waeyaert, de voormalige recordhoudster. Intussen viel er ook een nieuw nationaal record te noteren bij het kogelstoten, ook bij de scholieren. Ilya Defrere wist zijn kogel 18m62 ver te laten eindigen. De atleet van DCLA  verpulverde hiermee het Belgische record van 17m83 dat op naam stond van Bart Pauwels. Nog enkele top 10 -prestaties aller tijden later zat het kampioenschap erop. De top 10 – tabellen zijn na vandaag serieus hertekend, dat staat alvast regelrecht vast.

De volledige resultaten van het Vlaams-kampioenschap vindt u hier. Een fotoverslag van het kampioenschap volgt trouwens nog later deze avond op onze site.