Seppe in actie vorig jaar op het EK voor beloften. - Foto: Stijn Lichtert
Seppe in actie vorig jaar op het EK voor beloften. – Foto: Stijn Lichtert

Seppe Thys heeft op z’n eerste wedstrijd van het seizoen zich meteen laten gelden. Met een tijd van 7″09 verbeterde hij zijn record van 7″07 net niet en toonde hij al meteen zijn snelle benen in een sterk Oost-Vlaams sprintersveld.

Een snelle 60m afwerken als 400m-loper is geen sinecure, zo weet ook Seppe Thys. De Meetjeslander verbeterde op zijn eerste wedstrijd van het nog prille seizoen al bijna zijn persoonlijk record en dat tussen de examens door. Hiermee kan Seppe meer dan tevreden zijn, zeker omdat alles in het teken staat van de 400m komende zomer. Komende wedstrijden gaat Thys ook deelnemen aan enkele 200m’s en misschien zien we hem op de Record Bank Flanders Indoor op de 400m. Hoofdprioriteit blijft deze winter de snelheid zodanig te verbeteren dat hij in de zomer nog snellere baanrondes kan afwerken. Bekijk hieronder een interview met Seppe Thys.