Michael Bultheel kondigde op dinsdag aan dat hij zijn huidige trainer, Rudi Diels, verlaat. De hordenloper maakt de overstap naar Jacques Borlée.

Bultheel trainde de afgelopen vijf jaar bij Diels, die ook de vrouwelijke nationale 4x100m onder zijn hoede heeft. “Het waren hele mooie jaren onder Rudi”, klonk Bultheel in het Nieuwsblad. “Hoogtepunten waren een individuele 11e plaats op de Olympische Spelen in een persoonlijk record van 49″10 en een 6e plaats in de finale 4×400 meter.”

Afgelopen jaar sukkelde Ieperling Bultheel met blessures, maar dat gaf hem naar eigen zeggen de kans om alles op een rijtje te zetten. “Rudi en ik kregen onze beide agenda’s moeilijker en moeilijker op elkaar afgestemd. Hij door zijn voltijdse job als licentiaat L.O. en ik door mijn job als arts”, besluit Bultheel. “De beslissing viel me heel zwaar, want ik heb veel te danken aan Rudi.”

 

“Gezien de nabijheid, de uitstekende groep en mijn vertrouwen in zijn kunnen, kies ik nu voor Jacques”, aldus Bultheel.

Jacques Borlée traint – naast zijn eigen dochter en zonen – eveneens onder meer Damien Broothaerts, Adrien Deghelt en Anne Zagré.

 

 

1 REACTIE

  1. Anne Zagré? Traint bij mijn weten nog altijd bij Jonathan N’Senga.

Reacties zijn gesloten.