De directie van het Jamaicaanse anti-dopingagentschap (Jadco) heeft haar ontslag ingediend. Dat meldt de BBC op zaterdag. De topmannen van het Jadco doen dat in de naweeën van het positief testen van zes Jamaicaanse topatleten.

Elf leden van het directiecommité kondigden hun ontslag aan. Natalie Neita-Headley, Minister van Sport op het Caraïbische eiland, verklaarde die beslissing te “respecteren”. Wat het Jadco de afgelopen maanden te verduren kreeg, was ook niet van de poes. Zes landgenoten testten immers positief op het gebruik van verboden middelen. Onder hen waren de bekendste Asafa Powell, voormalig wereldrecordhouder op de 100m, Veronica Campbell-Brown, zesvoudig Olympisch kampioene, en Sherone Simpson, goud op de 4x100m op de Spelen van Athene. Toen later bleek dat in het laatste half jaar amper 1 dopingcontrole buiten competitie was georganiseerd op het Jamaicaanse eiland, was het hek helemaal van de dam.

“De directieleden hebben een beslissing genomen met het oog op de toekomst”, aldus Neita-Headley. “In het kader van een herstructurering kunnen we nu terug met een schone lei beginnen.”

Het ontslag van de directieleden gaat in vanaf 31 december 2013.