Er zal in 2014 geen IFAM indoor plaatsvinden zoals de voorbije jaren het geval was. De organisatie heeft namelijk beslist om na de succesvolle editie van vorig jaar een sabbatjaar te nemen. De IFAM Outdoor komt er in 2014 wel, op zaterdag 31 mei.

ifamNa de geslaagde editie van vorig jaar met onder meer knalprestaties van Eline Berings, Lander Tijgat en de gebroeders Borlée, vindt in 2014 geen IFAM Indoor plaats. De belangrijkste reden daarvoor is de mindere interesse van de Belgische atleten voor dit indoorseizoen. Velen onder hen kiezen er namelijk voor om deze winter niet op de indoorpiste in actie komen, en plaatsen alles in het teken van het EK outdoor in Zurich. Zo ook de broers Borlée die vorig jaar het mooie weer maakten, net als Lander Tijtgat en nog vele anderen. “Organiseren om te organiseren, doen we niet. We moeten een concrete uitdaging hebben en die is er dit jaar niet”, zo reageert organisator Kim Barbé.

In tegenstelling tot de indooreditie, komt er dit jaar wel een IFAM Outdoor. Deze zal plaatsvinden op zaterdag 31 mei, zoals de vorige edities, in het Putbosstadion in Oordegem. Hou deze dag dus maar al vrij!