Kevin Borlée - Foto: Jasper Jacobs
Kevin Borlée – Foto: Jasper Jacobs

Morgen lopen de drie broers Borlée, ­Dylan, Jonathan en Kevin, op de 400m op de Memorial Van Damme. Vader Jacques doet met zijn drie pupillen een opmerkelijke oproep aan alle voetbalsupporters die vrijdag gekluisterd naar de interland Schotland-België kijken. ‘Schakel tijdens de rust van de ­interland over naar ons.’

Ze doen die oproep specifiek richting organisatoren van evenementen waar de voetbalmatch op groot scherm wordt getoond. De drie Borlées lopen voor het eerst samen, zowel op een 400m-wedstrijd, als op de Memorial Van Damme, wat trouwens een unicum is in de Diamond League. Ze starten omstreeks 21.50 uur, uitgezonden op Sporza.  ‘Wij ­houden enorm van ­voetbal en ­hopen dat de voetbalfans ook ons ­aanmoedigen“, klinken ze in de Standaard.