Foto: Ruben Van den Berghe
Foto: Ruben Van den Berghe

Bashir Abdi heeft vroegtijdig een punt gezet achter zijn zomerseizoen. De Gentse afstandsatleet startte normaal vrijdag nog op de Memorial Van Damme maar past daar nu voor. Abdi, voormalig Belgisch kampioen veldlopen, heeft wat last van de knie en de heup en wil geen risico’s lopen met het oog op het winterseizoen.

Abdi begon het seizoen al vroeg heel goed. Hij klokte in het Amerikaanse Stanford 27’43″99 op de 10.000m en plaatste zich zo voor het WK in Moskou. Voor de halve afstand wist hij zich niet meer te kwalificeren, ook niet op zijn eerste Diamond League-deelname, op de manche in Rome. Zijn prestatie in de Russische hoofdstad viel vorige maand wat tegen. Hij finishte een minuut boven zijn PR en werd 23e, al werd hij derde Europeaan.

Abdi zal zich nu focussen op het winterseizoen. “Met allicht enkele stratenlopen in oktober en een hoogtestage in Ethiopië willen we hem klaarstomen voor de EK-selectiecross in Roeselare”, klinkt trainer Peter Robbens op de site van Atletiek Vlaanderen.