Nafi Thiam - Foto: Jasper Jacobs
Nafi Thiam – Foto: Jasper Jacobs

Nafissatou Thiam begon gisteren aan haar eerste wereldkampioenschap bij de senioren. Het amper 18-jarig Naamse talent liep bij haar eerste onderdeel van haar zevenkamp, de 100m horden, iets beneden haar record. In het hoogspringen zette ze dat meteen recht met een verbetering van haar record met 2cm. Doordat ze hiermee ook het hoogspringen won en haar concurrentes niet in de buurt kwamen van haar hoogte, schoof ze op van plaats 28 naar plaats 3 in de tussenstand. Haar kogel liet ze in de namiddag ook wat onder haar persoonlijk record eindigen, maar ze bleef toch staan op plaats 3 in de tussenstand. Op het afsluitende nummer van de dag, de 200m, was duidelijk te zien dat Thiam al wat vermoeid was en daardoor zakte ze naar plaats 9 in de stand na dag 1. Toch sprokkelde ze in Moskou na 4 onderdelen al een mooi puntenaantal van 3699.  “Het hoogspringen heeft mij erg gemotiveerd,” zo reageerde het jonge Belgische talent na afloop van haar eerste dag op het WK in Moskou.

Bekijk het volledige interview hieronder.