Jeroen Vanmulder - Foto: Jasper Jacobs
Jeroen Vanmulder – Foto: Jasper Jacobs

Op het Vlaams kampioenschap meerkamp in Dilbeek kregen de all-rounders onder de atleten onder een aangenaam zonnetje hun proeven voorgeschoteld. Na dag één leidde de plaatselijke Jeroen Vanmulder in de tienkamp met 3.903 punten. Sietske Lenchant was na vier van de zeven proeven bij de senioren dames de betere met 3.140 punten.

Op dag twee gaf Vanmulder zijn koppositie niet meer af. Arne Broeders legde hem wel nog het vuur aan de schenen, want met 6893 punten scoorde hij amper 50 punten minder. Bij de dames bleef het eveneens spannend tot de laatste proef voor de titelstrijd. In de afsluitende 800m ging FLAC-atlete Jesse Vercruysse voorbij Lenchant en wist zo de winst veilig te stellen. Dankzij die bijkomende 140 punten op haar concurrente, haalde ze met in totaal 5.021 punten de Vlaamse titel binnen, ten koste van Lenchant die met 4.944 punten achter bleef.

Bij de junioren haalden Yoika De Pauw (4.873 punten) en Bernard Seutin (6.508 punten) de titel binnen.

Alle uitslagen vindt u hier.