Blanka Vlasic, wereldkampioene hoogspringen in 2007 en 2009, zet een punt achter haar zomerseizoen. Dat kondigde de 29-jarige Kroatische atlete gisteren aan. Het betekent evenwel niet het einde van haar carrière, verzekert ze nadat er enkele geruchten de kop opstaken.

“Ik had nog gehoopt om het seizoen te kunnen uitdoen, maar de pijn aan mijn achillespees is simpelweg ondraaglijk”, verklaarde Vlasic zich nader. Omwille van die pees maakte ze eerder op de week bekend dat ze er niet zou bijzijn om het WK in Moskou. Aan diezelfde pees werd ze geopereerd in 2012 en mistte daardoor eveneens de Olympische Spelen. “De Diamond League-meeting in Monaco van 29 juli zal mijn laatste wedstrijd van het huidige seizoen blijven.”

Vlasic sprong dit jaar – met een sprong over 2m00 – de derde wereldjaarprestatie. Haar persoonlijke beste staat op 2m09. Enkel de Russische Anna Chicherova (topfavoriete voor het WK in eigen land) en de Amerikaanse Brigetta Barrett deden beter.