De nationaal recordhouder van St. Kitts and Nevis staat niet op de lijst van geselecteerde atleten die het land afvaardigt in Moskou. Opmerkelijk is dat de reden van niet selectie is dat hij niet voldaan heeft aan de selectiecriteria. Wat wel heel vreemd klinkt, gezien de 37-jarige atleet dit jaar een geweldig seizoen doormaakt. Zo verbeterde hij na elf jaar zijn eigen nationaal record met één honderste tot 9”97. Deze tijd is goed voor een tiende plaats op de wereldranglijst zoals die nu is. Door schrapping van enkele dopingzondaars zal hij nog een aantal plaatsen stijgen. Bij een eventuele deelname zou hij dus een outsider zijn voor de medailles. Het is niet de eerste keer dat Collins in aanvaring komt met zijn federatie. Zo werd hij vorig jaar in Londen uit het tornooi gezet omdat hij niet reageerde op telefoontjes van de federatie en omdat hij zijn vrouw opzocht buiten het olympisch dorp. De atleet ruikt dit jaar zijn kans om zijn loopbaan nog wat extra glans te geven. Hij doet daarom op twitter een oproep aan de voorzitter van zijn federatie om hem toch op te nemen in de selectie.

collins