Er gaan dit weekend een heel pak junioren en scholieren op zoek naar de limieten voor internationale kampioenschappen. De junioren hebben nog tot en met zondag 7 juli 2013 om een prestatie, die voldoet aan één van de limieten voor het EK in Rieti, te laten noteren. Ondanks dat er nog een dikke week tijd is, trekt het Duitse Mannheim vooral aan door het heel sterk internationaal deelnemersveld. In totaal gaan 449 atleten uit 22 verschillende landen de strijd aan met elkaar. Niet enkel junioren zakken af naar Duitsland, ook scholieren, die nog maar tijd hebben t.e.m. 1 juli om hun limiet te lopen voor het WK in Donetsk, gaan voor een laatste keer een poging ondernemen. Zo zoekt Laurens Francois een tijd van 21″43 op de 200m en daarvoor moet hij nog een klein beetje van zijn besttijd van 21″55 afknijpen. Vice-Vlaams kampioene op de lage horden bij de senioren, Nenah De Coninck, probeert nog voor een laatste keer in een tijd van 60″61 of sneller te finishen voor een ticket naar Oekraïne.  Deze twee scholieren zoeken de limiet op zondag,  maar morgen worden er ook al limietpogingen door de Belgen ondernomen. Zo gaan Sarah Missinne en Laura Leprince op zoek naar 13″90 op de hoge horden voor Rieti en loopt onder meer ook de Belgische junioren aflossingsploeg, in voorbereiding op het EK, want zij zijn inmiddels al zeker van deelname.

De organisatoren in Duitsland zullen normaal gezien ook zorgen voor een livestream. Deze zal hier te bekijken zijn. 

Voor de volledige deelnemerslijsten van zaterdag en zondag kan u hier terecht.

De limieten voor het EK voor junioren vindt u hier en tenslotte voor die van het WK voor scholieren moet u hier op klikken. 

Sarah Missinne hoopt in Duitsland door het sterke deelnemersveld naar de limiet voor het EK in Rieti te lopen. - Foto: Jasper Jacobs
Sarah Missinne hoopt in Duitsland door het sterke deelnemersveld naar de limiet voor het EK in Rieti te lopen. – Foto: Jasper Jacobs